top of page
Cursus Leiding
Screen Shot 2019-09-05 at 08.58_edited.jpg
dr. Erik H. van der Meij
MKA chirurg - oncoloog

Erik van der Meij werd opgeleid tot MKA-chirurg aan het VU Medisch Centrum te Amsterdam en promoveerde in 2002 op het mogelijk premaligne karakter van lichen planus van het mondslijmvlies.

 

Hij was van 2004 tot 2008 als staflid verbonden aan de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie van het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam. Aldaar volgde hij een fellowship Hoofd-Hals Chirurgie/-Oncologie.

 

Sinds 2008 is hij als MKA chirurg-oncoloog werkzaam in het Medisch Centrum Leeuwarden. Zijn aandachtsgebieden betreffen de hoofd-hals oncologie, speekselklierpathologie en de pathologie van de mondholte.

Screen Shot 2018-10-15 at 09.37.01.png
prof.dr. Jan.G.A.M de Visscher
MKA chirurg - oncoloog

Jan de Visscher behaalde in 1977 het tandartsexamen aan de tandheelkundefaculteit van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij werd aansluitend opgeleid tot MKA-chirurg in het Radboud Universitair Medisch Centrum te Nijmegen. In 1989 rondde hij de studie geneeskunde af. In 1999 promoveerde hij op diverse aspecten van de diagnostiek en behandeling van het plaveiselcelcarcinoom van de lip.

 

In de periode 1982 – 2020 was hij als MKA-chirurg, hoofdhals-oncoloog werkzaam in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) en was oa perifeer opleider voor de opleiding tot MKA-chirurg vanuit het UMC Groningen. Vanaf 2014 is hij deeltijds werkzaam aan Amsterdam Universitair Medische Centra, locatie VUmc.

 

Jan de Visscher is een veel gevraagde spreker zowel in binnen- als buitenland. Daarnaast organiseert en verzorgt hij regelmatig postacademisch onderwijs op het gebied van de mondpathologie en de hoofdhals-oncologie. Hij heeft zowel nationaal als internationaal meerdere bestuurlijke functies bekleed. Zo was hij van 2006 – 2008 voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten-, Kaak- en Aangezichtschirurgie (NVMKA) en jarenlang de Nederlandse vertegenwoordiger bij de EACMFS en IAOMS.

Docenten
Screen Shot 2022-10-03 at 19.52.00.png
Screen Shot 2022-10-03 at 20.32_edited.jpg
Frédérique San Giorgi 
Docent bij de cursus: Afwijkingen op een röntgenfoto: wat te doen?

Frédérique is docent bij de sectie Orale Radiologie van ACTA. Daarnaast is ze tandarts-algemeen practicus en werkzaam in de algemene praktijk in Voorhout. Bij ACTA zijn haar kerntaken CBCT-diagnostiek en verslaglegging en het geven van diverse aspecten van het Radiologie onderwijs. Ze is betrokken bij verschillende radiologiecursussen door het hele land. Daarnaast is ze actief als secretaris van de Nederlandse Vereniging van DentoMaxilloFaciale Radiologie (NVDMFR).

Dr. Alexa Laheij
Docent bij de cursus: Oncologie

Dr. Alexa Laheij is afgestudeerd als psycholoog aan Universiteit van Tilburg (2002), en daarna cum laude als tandarts bij ACTA (2007). Na haar studie heeft ze werken in de tandartspraktijk gecombineerd met een promotieonderzoek. In 2014 is zij gepromoveerd op het onderwerp ‘Factors influencing oral health during cancer treatment, emphasis on the relationship between the oral microbiome and oral mucositis’. 

 

Op dit moment werkt zij bij ACTA als universitair hoofddocent bij de afdelingen Orale Geneeskunde en Preventieve Tandheelkunde, waar zij zich onder andere bezighoudt met het begeleiden, uitvoeren en aansturen van onderzoek op het gebied van ‘oral supportive care in cancer’. Zij is werkzaam in het Amsterdam UMC waar zij een spreekuur heeft voor patiënten met orale graft-versus-host disease. Daarnaast is zij praktijkeigenaar en werkt ze als tandarts algemeen-practicus in Voorschoten.

bottom of page